Zorgverzekering; kinderen gratis meeverzekerd?

Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouders. De aanvullende verzekeringen van de ouders gelden ook voor het kind. Als beide ouders bij dezelfde zorgverzekering zitten kan het echter zo zijn dat het kind de verzekering met de minste dekking geniet. Vraag dit dus na bij uw zorgverzekeraar en zorg ervoor dat uw kind goed verzekerd is!

Let er op dat de wensen wat betreft verzekeren waarschijnlijk wijzigen als u kind dezelfde verzekering heeft. Voor u kinderen wilt u waarschijnlijk uitgebreider verzekerd zijn voor bijvoorbeeld orthodontie etc. Daarvoor dient u dus uw eigen verzekering aan te passen.

Het eigen risico geld dan weer niet voor uw kinderen zodat als u denkt dat u zelf geen gebruik gaat maken van zorg, u uw eigen risico kunt verhogen. De  goedkope zorgverzekering voor kinderen is gratis maar verdient wel uw volle aandacht!