De leukste leerzame apps voor je kinderen

De populariteit van de smartphone en tablet neemt nog steeds toe en bijna elk huishouden in Nederland heeft wel een smartphone of een tablet. De gadgets worden vaak gebruikt om te surfen en spelletjes te spelen, maar je kan ze ook gebruiken voor educatieve doeleinden.

Er zijn namelijk vele leuke leerzame apps voor zowel Android-apparaten als Apple-apparaten. Je kunt je nieuwe HTC One X, Samsung Galaxy S3, iPhone of iPad dus prima gebruiken om je kinderen op een leuke manier nieuwe dingen te leren.

-          Draw for iPad

Draw for iPad is een tekenapplicatie voor de iPad, waarmee kinderen zich creatief kunnen uitleven en de leukste dingen kunnen tekenen. Naast het tekengedeelte bevat de applicatie ook nog eens een aantal verschillende spelletjes, waaronder boter kaas en eieren. Kinderen zullen zich met deze applicatie dus niet snel vervelen.

Hoewel Draw for iPad een echte iPad applicatie is, zal het niet moeilijk zijn om andere leuke tekenapplicaties voor kinderen te vinden voor de iPhone of Android-apparaten.

-          Cut the Rope

Cut the Rope is een zeer populair puzzelspel dat beschikbaar is op vrijwel alle mobiele apparaten. Kinderen zullen met Cut the Rope leren om goed na te denken over probleemsituaties en daarnaast zal Cut the Rope helpen bij het creatief oplossen van problemen.

Cut the Rope is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

-          Maan roos vis letterlegger

Maan roos vis letterlegger is een app voor de kinderen uit groep 1 tot 3 die graag willen leren lezen. De app maakt gebruikt van de methode ‘veilig leren lezen’. Deze methode wordt in Nederland op de meeste basisscholen gebruikt.

Maan roos vis letterlegger is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

(met dank aan: Macworld.nl)