Belgen: ‘Jongensnaam nodig? Kijk naar de celebs!’

chace crawfordOok in 2012 waren Emma en Daan weer de populairste kindernamen in Nederland. Dat meldde de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kort geleden. In Nederland zijn dit natuurlijk vrij standaard namen. In België adviseert een van de grote kranten om je nieuwe telg naar een bekende Hollywood-acteur te noemen, dat zou helemaal in de mode zijn.

Vooral voor jongens is het hip om je kind een aparte naam te geven, meent Het Laatste Nieuws. Waar de vrouwen van Hollywood redelijk standaard namen hebben als Anne (Hathaway), Emma (Watson) en Emily (Blunt), kan het volgens de Belgen voor jongens niet apart genoeg zijn. Hip, schattig en kort is trendy volgens onze Zuiderburen. Een voorbeeld noemen ze ook: Chace Crawford. Ooit geboren als Christopher Chace, maar tegenwoordig steevast Chace genoemd. Het gevolg: al snel steeg zijn naam in de lijstjes en tegenwoordig staan er nog maar 527 namen vaker op de geboortekaartjes.

Maar er zijn meer voorbeelden. Volgens de krant is de naam van Gossip Girl-acteur Nathanial Archibald ook ideaal. De naam is weliswaar te lang, maar de afkorting ‘Nate’ bekt wel erg lekker. ‘Perfect om te roepen als het eten klaar is’, aldus Het Laatste Nieuws. Doe er mee wat u wilt!