Erop uit met de kinderen

De meeste Nederlanders die er een dagje op uit willen met de kinderen, hebben in de nabije omgeving geen hele ruime keuze. Gelukkig is Nederland niet heel groot en hebben wij Nederlanders daar weinig problemen mee. We reizen met de kinderen vaak zonder problemen het halve land door als we een uitstapje maken.

Als jij ook een uitstapje wilt maken met je kinderen, dan vind je hieronder een korte beschrijving van 3 uitstapjes waarvoor je gerust het halve land door kan rijden.

De Efteling
De Efteling is verkozen tot beste attractiepark van 2012 en het werd in 2011 verkozen tot leukste schoolreisje door de ANWB. Het park heeft veel attracties voor zowel jong als oud. Zo kunnen de jongsten (en ouderen natuurlijk ook) naar het Sprookjesbos, het Land van Laaf, het Carnaval Festival, Droomvlucht en Lange Jan. Jongeren en volwassenen kunnen zich vermaken met achtbanen als de Python en Vogel Rok en andere attracties zoals de Bobslee baan en het Schip.

De Efteling biedt dus vele attracties voor iedereen en het is geweldig om door het park te lopen. Het heeft een echte sprookjesachtige uitstraling en het is bijna onmogelijk om hier niet enorm van te genieten. Het park ligt in Kaatsheuvel en de entreeprijs is €35, maar er zijn meestal wel aanbiedingen te vinden waarmee korting kan worden verkregen.

Zie ook: Efteling.nl

Burgers’ Zoo
Burgers’ Zoo, ook wel Burgers’ Bush, is een van de leukste dierentuinen in ons land. Het park heeft een groot aantal verschillende dieren en veel dieren zijn niet opgesloten in een vaste kooi, maar kunnen in een natuurlijke leefomgeving worden bekeken. Dit maakt een bezoek aan Burgers’ Zoo erg speciaal en leuk.

Als je naar Burgers’ Zoo gaat, dan kun je onder andere leeuwen, gorilla’s, luipaarden, neushoorns, olifanten en zebra’s bekijken. Naast deze zoogdieren zijn er ook vele vogels, schildpadden, vissen en reptielen te zien in het park. Het park heeft in totaal ruim 400 diersoorten. Burgers’ Zoo ligt in Arnhem en de entreeprijs is €17 voor kinderen van 4 tot 9 jaar oud, €19 voor mensen van 10 tot 64 en €18 voor mensen van 65 jaar en ouder.

Zie ook: Burgerszoo.eu

Madurodam
Een heel ander soort park is Madurodam. In Madurodam kun je Nederland in het klein bekijken en vele verschillende Nederlandse steden in een enkele middag zien. Er is in Madurodam wat minder te doen dan in de eerdergenoemde parken, maar je kan er erg veel zien en je kan er een aardig aantal uurtjes rondlopen zonder je te vervelen.

Madurodam is leuk voor iedereen, van jonge kinderen tot volwassenen. De jongsten kunnen bovendien nog het een en ander leren over Nederland, dus het zal voor hen niet alleen leuk, maar ook een erg leerzame ervaring zijn. Madurodam ligt in Rotterdam en de entreeprijs is aan de kassa €10,50 voor kinderen van 3-11 jaar en €14,50 voor volwassenen en online €9,45 voor kinderen van 3-11 jaar en €13,05 voor volwassenen.

Zie ook: Madurodam.nl