Leuke cadeaus

cadeausCadeaus uitzoeken voor je eigen kinderen of andermans kinderen is niet altijd een gemakkelijk klusje en het is soms vrij lastig om uit te vinden wat je precies moet kopen voor kinderen. Vooral als het een verassing is en er geen verlanglijstje is, dan zal je een gokje moeten nemen en hopen dat het kind het cadeau leuk vind.

Er zijn echter altijd een paar kindercadeaus die erg populair zijn en die bij bijna alle kinderen welkom zijn. Wij beschrijven hieronder een aantal cadeaus voor kinderen in alle leeftijdsgroepen:

 • Wii, Xbox 360 of Playstation 3
  De meeste kinderen vinden een spelcomputer helemaal geweldig. Alle drie de hier genoemde spelcomputers hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het is verstandig om voor de aanschaf de computers even goed te vergelijken. Wij raden in ieder geval aan om voor jongere kinderen voor de Wii te gaan, omdat de spellen op de Wii over het algemeen een wat vriendelijker karakter hebben.
 • Bordspel
  Bordspellen zijn ook leuk voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerjongsten kun je eenvoudige spellen als Memory en Mens Erger Je Niet kopen, terwijl je voor de oudere kinderen bijvoorbeeld spellen als Monopoly, Risk en Kolonisten van Catan kan kopen. Bijna alle kinderen vinden het spelen van bordspellen leuk, daarnaast leren kinderen veel van bordspellen en ze worden bovendien vaak socialer van bordspellen, omdat ze met meerdere personen tegelijk moeten worden gespeeld.
 •  Lego
  We zijn waarschijnlijk allemaal opgegroeid met Lego en dit is ook een ideaal kindercadeau. Je kan met Lego de leukste dingen bouwen en het helpt de kinderen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en logisch denken. Lego is vandaag de dag wel enigszins prijzig, maar speelgoed dat zo veelzijdig en leuk is, mag naar onze mening ook wel wat kosten.
 •  iPad
  De iPad is waarschijnlijk de hipste gadget op dit moment en het is ook een apparaatje dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn enorm veel apps beschikbaar voor de iPad en je kan voor iedere leeftijd wel een geschikte app vinden. Kinderen vinden het over het algemeen geweldig om op een iPad te spelen, dus met dit cadeau zal je ze waarschijnlijk een heel groot plezier doen.

 • Legpuzzel
  De legpuzzel is ook een populair cadeau voor de kids. Bijna alle kinderen zien het oplossen van een puzzel als een grote uitdaging en het kan ze dan ook dagen zoet houden. Het maken van puzzels stimuleert ook de geestelijke ontwikkeling van kinderen, dus het is zowel een leuke als een goede bezigheid. Er zijn legpuzzels van verschillende moeilijkheidsgraden en met een verschillend aantal stukjes, zodat het een geschikt cadeau voor iedereen is.