Leuke games

Veel kinderen vinden het tegenwoordig geweldig om computerspelletjes te spelen, maar helaas zijn niet alle spellen geschikt voor kinderen. Op deze pagina geven we een aantal tips voor spellen die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Call of Atlantis

Call of Atlantis is een spel dat beschikbaar is op verschillende platformen, waaronder de PC en iOS (iPhone/iPad). Het spel bestaat uit een kruising van drie speltypen: een speltype waarbij spelers 3 op een rij moeten vormen, een speltype waarbij spelers voorwerpen moeten zoeken en een speltype waarbij spelers op avontuur moeten. Het is voor kinderen van alle leeftijden een erg leerzaam spel en het avontuur is bovendien erg leuk, zodat kinderen zich geweldig zullen vermaken met dit spel.

Around the world in 80 days

Around the world in 80 days is een spel dat is gebaseerd op het geweldige boek van Jules Verne. In dit spel, dat ook beschikbaar is voor verschillende platformen, zal je moeten bewijzen dat het mogelijk is om een reis rond de wereld te maken in 80 dagen door allerlei puzzels op te lossen. Het spel biedt een enorme uitdaging en het is net als Call of Atlantis een spel waarvan de kinderen het een en ander kunnen opsteken. Een perfecte combinatie van leren en vermaak dus.

LUXOR

Het spel LUXOR is inmiddels een echte klassieker en net als de andere 2 spellen beschikbaar op meerdere platformen. In het spel zal een rij met knikkers van verschillende kleuren van een beginpunt naar een eindpunt rollen. Het is aan de speler om ervoor te zorgen dat de knikkers het eindpunt niet bereiken. De speler krijgt knikkers met een willekeurige kleur en zal dus tegen de knikkers die naar het eindpunt rollen moeten schieten. Wanneer er 3 of meer knikkers van dezelfde kleur verbonden zijn, dan zullen ze van het speelveld verdwijnen. De speler wint als alle knikkers van het speelveld zijn afgeschoten.

Aztec Tribe

Dit is een strategiespel dat speciaal voor kinderen is gemaakt op de PC. Het spel leert kinderen op een creatieve manier om over bepaalde problemen na te denken en het managen van een rijk. Daarnaast vertelt het spel ook een leuk en leerzaam verhaal over het oude rijk van de Azteken. Het spel heeft veel mooie animaties en leuke graphics, dus de kinderen zullen zich ook met dit spel helemaal geweldig vermaken.

De bovenstaande spellen zijn allemaal beschikbaar in het Nederlands. We hebben alleen voor Nederlandstalige spellen gekozen, omdat kinderen vaak nog niet het Engels beheersen. Je kunt de spellen voor de zekerheid allemaal zelf nog even proberen, maar pas op en raak niet zelf verslaafd aan de spellen. Ze zijn namelijk ook voor volwassenen erg leuk!

Bronnen:
www.denda.com